Folosiţi-vă ochii!

” Dacă simţiţi că sunteţi un căutător autentic, dacă doriţi să aflaţi care este realitatea, atunci agăţaţi-vă de fapte, nu de opinii. Învăţaţi să cunoaşteţi direct, nu prin intermediul ideologiei pe care societatea v-a forţat să o acceptaţi.

Nu vă priviţi niciodată prin ochii celorlalţi. Aveti şi dumneavoastră ochi, nu sunteţi orb.  Şi aveţi la dispoziţie faptele realităţii dumneavoastră interioare.

Folosiţi-vă ochii! Asta inseamnă contemplare, să priveşti, iar ceea ce vezi cu ochii tăi nu poate constitui o problemă! “

(OSHO)

eyes

Advertisements

7 thoughts on “Folosiţi-vă ochii!

  1. Ideal! Fiindcă, de fapt, trăim viețile altora, fricile altora, visurile altora… Până într-o bună zi când ne deșteptăm și avem ocazia să ne reeducăm pe noi înșine. Văzând totul prin propriii ochi.

  2. Frumos! Am citit pana acum o singura carte de-a lui Osho, “Libertatea. Curajul de a fi tu insuti” si mi-a placut f mult. Imi place cum vorbeste. E foarte personal…parca ni s-ar adresa noua, fiecaruia in parte, in privat.

    • Da, asa este ! El e omul care nu iti spune ce sa faci, ci te lasa pe tine sa interpretezi, sa treci prin filtrul propriu al mintii, si sa decizi tu pentru tine. Pe mine m-a facut sa ma regasesc si sa ma inteleg ….

  3. Si totusi ne este prea frica sa ne folosim ochii. De ce? Pentru ca, din punctul meu de vedere, ne e prea teama ca am putea si marginalizati de catre societatea. Ne e prea teama sa fim originali pentru ca nu cumva sa deviem de la tiparul de “om perfect” din zilele de acum. Ciudat huh? Ciudat ca cei originali, cei care sunt ei insisi sunt catalogati “nebuni”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s