Iubire nebună !

307388_555321657824706_893920179_n        Nu mai ştiu exact cum a început.A fost acum câţiva ani (vreo 4).Cred că atunci când eram încă prin liceu, timidă, fricoasă,  şi înjuram neneii care îşi turau motoarele la 12 noaptea, în timp ce eu încercam să dorm.

Un fel de iubire-ură… Sau poate atunci când am avut ocazia să călăresc şi eu…Nu-mi mă vedeam vreodată în postura asta ! Îmi era frică să nu mă pierd pe drum. Pe drum mi-am schimbat frica cu visarea… Şi cu visarea am rămas. Cu ochii închişi sau deschişi… Motorul înseamnă responsabilitate… responsabilitate pentru ambii parteneri… şi libertate. Simţi cum vântul îţi şopteste , doar pentru tine secrete numai ale voastre…Nimic nu mai contează, toate grijile şi problemele dispar pe moment. Parcă şi timpul îşi scurtează dimensiunile . Ţi se pare că eşti zeu şi toată lumea e a ta. Sau că ai cel mai mai elan să o înfrunţi !  Simţi că undeva în lume contezi şi tu. Alergi fără destinaţie şi zbori, alături de alţi “cai albi inaripaţi” !  Guşti din ambrozie. Şi devii dependent. Şi începi să iubeşti. O iubire poate neîmpărtăşită, dar care nu dispare. Care nu se supune nici unei reguli, care nu cedează şi nu are limite .  Rămâne o melancolie şi un dor, care nu se înlocuieşte cu nimic. Un gol în suflet….O iubire ce nu se uită niciodată, care nu te-a trădat. Şi chiar dacă îţi e dor, e undeva acolo, ascunsă într-o parcare, aşteptându-te numai pe tine, să te învete să zbori din nou… Si macar pentru o clipă din viaţa ta obscură să te facă să crezi că eşti liber cu adevărat. Motorul te învaţă. Nu te iartă de prea multe ori, tocmai pentru ca să îţi intre în cap că ceea ce faci nu-i o  joacă, şi că trebuie să te îndrepţi, sau…să renunţi de tot  ! Decizia e ta .

583_n  La început am crezut că e doar o nebunie de moment. O nebunie de copil curios. Curioasă am fost dintotdeauna. Îmi place să cunosc, să încerc, “să văd cum e !!”. Consider că o viaţă în care nu ai încercat de toate, a fost trăită degeaba !

 Îmi amintesc de prima cursă prin oras, cât de tare îmi tremurau picioarele de frică, pe scăriţe ! Teoretic ştiam cum e, ştiam ce am de făcut, dar nu încercasem practic. Dar m-am lăsat  “în voia inerţiei” :))). Şi, ca să mă laud unpic, am fost o pasageră chiar bună !! Am fost o pasageră “cuminte”, la locul ei, acolo unde şi cum trebuie !

jkfy    Mai auzisem că pe motor “ e periculos, dar din moment ce te-ai urcat pe el, nu vei vrea să mai cobori!”. Foarte adevărat !!! :))))). E o senzaţie greu de imaginat , să simţi că ţi s-a oprit inima pe moment, sau că zbori o dată cu vântul . Au fost de fiecare dată momente când simţeam că mi se opreşte respiraţia, senzaţie care mă desprindea de lumea reală ! Dar m-am simtit al naibii de bine !!! Singurele momente care mă aduceau cumva la realitate, erau cele de aşteptate la semafor. Timp în care îmi ridicam viziera să privesc lumea “de afară”, şi în care îmi desprindeam mâinile de rezervor ! Tot atunci observam şi privirile celorlalţi destul de mirate, ciudate şi curioase ! Nu ştiu dacă îşi dădeau seama cât de bine mă simţeam eu să mă aflu “călare” pe visul meu ! Sau poate ne etichetau în cele mai urâte feluri. Pre puţin important pentru mine !

999_o E singura iubire care nu m-a dezamăgit până în prezent, şi în faţa căreia aş îngenunchia ori de câte ori mă aduce acasă intreagă şi bucuroasă, dupa fiecare cursă prin jungla urbană! De fiecare dată, chiar şi ca pieton, văzând prin oraş motociclişti (în adevăratul sens al cuvântului – vă voi vorbi, poate,  într-o postare viitoare ce face diferenţa între motociclisti şi posesori de motocicletă), îi priveam cu toată admiraţia şi gândurile cele mai frumoase. Le admiram curajul, frumuseţea, setea de adrenalină, libertatea, dragostea pentru viaţă ! Păcat însă de ceilalţi care nu o văd şi nu o înţeleg.

652_nPare ciudat din partea unei fete să aibă o astfel de pasiune (printre altele). Şi am aceentuat acest cuvânt pentru că ,de multe ori, iarăşi se face confuzie, între a vrea să ieşi în evidenţă (sau a demonstra că eşti “bomba sexy”), şi pur şi simplu să te bucuri de pasiunea pe care o ai.

De multe ori sunt extrem de dezamăgită de percepţia celorlalţi cu privire la pasionaţii pe două roţi ! Mi s-a întâmplat să aud oameni în jurul meu, ca văzând în trecere câte un motociclist , să spuna replici răutăcioase la adresa lui. Mă întrebam dacă s-a gândit vreodată că poate, într-o zi, sub acea cască viu colorată şi călare pe acel motor zgomos, se află fiul lui/ei, sau că nepotul lui/ei va zâmbi intr-o zi unui motociclist……ce va spune ???? Sau poate sub acea cască se află un om care într-o zi îi va salva viaţa (un om cu carte ! Un om care ţine alte vieţi în mâini, pe lângă cea a lui ). Atunci ce va spune ?? Tot donator nenorocit şi nesimţit va fi ? Îmi pare foarte rău ca acest fenomen nu este promovat şi respectat. Nu este înţeles !! Lumea nu ştie ce este. Şi din lipsă de cunoaştere, judecă.  Percepţie pe care , recunosc, am avut-o şi eu înainte ! Nu sunt de vină neapărat cei care judecă, pentru că nu ştiu ce anume judecă. Cred că e încă un eşec al societăţii, prin prima prin care îşi învaţă cetăţenii şi prin ceea ce le arată prin mass-media.Eu nu am văzut vreo dată la tv să se discute o campanie umanitară derulată de Asociaţia/comunitatea mocicliştilor, sau de acţiunile de prevenire a accidentelor demarate tot de ei, sau de numărul mare în care ei sar în ajutor etc, cât se vorbeşte de accidente, subliniind în primul rând că a fost motociclist şi că avea viteză.

Această pasiune e supremă , dincolo de viaţă , de ratiunea ta şi a celorlalţi . Mulţi nu o înţeleg şi nu o vor înţelege vreodată . Poate doar un tată a cărui înger s-a stins pentru pasiunea sa .

432245_521879564502249_1422124552_nEu însă, mă simt norocoasă, ca de la vârsta de 17 ani, am avut ocazia să cunosc cei mai frumoşi şi buni oameni, că am trăit cele mai frumoase momente. Cu frică, cu dor, cu zâmbet, cu ţipăt, cu durere, cu ezitări, cu entuziasm, cu efort, cu risc ! De atunci sunt alt om ! Am suflet de motociclist ! Sunt mândră să mă simt şi să fiu printre ei !

 Sentimentul pe care-l ai alături de motocicleta ta , nu-l va înţelege nimeni niciodată . Dincolo de “grămada de fiare” cum o denumesc unii, există o parte din tine acolo , sufletul , corpul, iar într-un final, viaţa i le dăruieşti ei .

 Ştiu, sunt nebună ! Îţi trebuie o doză mare de nebunie. Altfel nu ai cum să faci aşa ceva ! Aaaa…şi curaj ! Daca nu ai curaj şi nu eşti sigur de ceea ce faci, nu are rost să încerci ! E o iubire ce n-o să dispară niciodată ! O iubire nebună !!!!!!! 🙂

PS: Util de vizionat: Motocicleta – viata mea , Pentru toti motociclistii , Campanie anti-accidente , Campanie anti-accidente – “Am fost un motociclist “

7921_n

Advertisements

8 thoughts on “Iubire nebună !

  1. Ma inspira pasiunea ta. E incredibil in ce fel isi exprima pasiunea unel femei…Fiercare in modul lor. Tu il ai pe al tau si te admir.

  2. Imaginea greșită e dată și de multele filme cu Motocicliști, în care ei sunt ”răul pe două roți” de la care pornesc toate nenorocirile… violuri, crime, droguri etc… Poate și pentru viața libertină pe care o inspiră curajul de a stăpânii acel cal pe două roți. Dar eu aș spune: nu tot ce e negru e diavol….

    • EXACT ! 😉 Opinia care există e din necunoştinţă de cauză. Una e să vezi la TV ceva sau să auzi şi crezi ce se vorbeste, şi alta e să “creşti” printre ei :). Eu sunt unul din oamenii care a pornit cu o idee gresită despre motociclişti, şi care am ajuns de câţiva ani să mă aflu printre ei şi să văd adevărata “faţă” a lucrurilor :). Oameni mai uniţi şi mai îndrăgostiţi de viaţă ca ei, nu am văzut !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s