Lucrurile bune sunt doar bune la-nceput !

Convinge-mă că greşesc ! Zi-mi că-s paranoia şi că exagerez !

Prea multe lucruri bune care au durat….nici mai mult, nici mai puţin de un ……început! Deloc mai mult. Probabil că atât merit, habar nu am…

Deşi am încercat de fiecare dată să fac fiecare început să fie cât mai …longeviv, parcă anapoda se întâmplă să fie invers.

Sunt constientă că nimic nu e veşnic, că ceea ce vine trebuie să şi plece. Dar nu mă aşteptam să fie atât de imprevizibil, spontan. Nu sunt obişnuită să pierd lucruri/oameni/legături cu oameni de pe o zi pe alta şi apoi să spun “asta e “. Pentru că nu cred că e corect. Cel puţin pentru timpul şi efortul meu. Oke, tu pleci, mă uiţi. Te voi uita şi eu…poate mai greu. Nu ştiu. Îţi va lua lua locul altcineva, cu siguranţă. Locul acelui altcineva va fi înlocuit cu altcineva după un timp, şi tot aşa. Dar timpul ? Cine îi ia locul ? Momentele se retrăiesc, chiar dacă în alt mod. Rămân amintiri. Că au o altă conotaţie decât atunci , e altceva. O dată cu acele amintiri, rămân şi regrete, şi timp, şi…..tinereţea mea.

Nu sunt obişnuită şi nici nu vreau  să schimb oamenii din viaţa mea ca pe ciorapi. Nu vreau să mă cunoască o lume întreagă. Nu am nevoie de amintirea oricui, pe care apoi să o ard cu bricheta sau ţigara până la ultima firimitură. Nu vreau. Mă face să mă simt prea slabă…..de unică folosinţă, prea….uzuală, prea…de larg consum. Ori eu nu sunt un produs pe care ţi-l alegi din raft, îl foloseşti, te bucuri de el, şi apoi îl laşi uitat undeva.

Dacă vrei totuşi să faci asta…să-mi laşi sufletul (pentru care eu am depus mult efort să mi-l deschid în faţa ta) uitat undeva…lasă-l într-un loc cu multă lume. Poate cineva îl vede într-o zi şi chiar va avea nevoie de el, şi-l va păstra. Nu pentru o lună, nu pentru 2. Ci pentru totdeauna. Îl va ridica de jos, îl va scutura de praf, îl curăţă şi îl păstrează într-un loc curat.

Lumea asta e prea infectă. Fac parte din această lume, încep să mă “murdăresc” din ce în ce mai rău de ea…. Ori mie imi place albul, imaculat. Cu fiecare dezamăgire a ta, cad, îngenunchez, mă doare, strig….mă murdăresc. Se îmbibă în mine stropi ce greu dispar.

E o chestie de moment…ştiu. Nu e primul. După un timp voi începe să ma curăţ, să mă vindec. Dar probabil că nu voi avea timp să mă bucur prea mult, pentru că …începuturile sunt ….scurte. Cât o clipire.

Îmi e cumplit de greu să înţeleg de ce suntem atât de vulnerabili, de ce ne-am comercializat sufletele şi prietenii. Ne “amanetăm” propria viaţă, neştiind că avem doar una, şi irecuperabilă. Dăm dreptul oricui să ne calce sufletul în picioare ca pe un preş.

Câmpuri de luptă. Asta sunt sufletele oamenilor. Nu se ştie niciodată cine câştigă şi cine pierde.

Aşa cum spunea Oana Pellea “mi-e foarte greu să trăiesc în timpul ăsta pe care nu eu l-am ales, cu oamenii ăştia pe care nu eu i-am ales şi în lumea asta pe care nu eu am ales-o.”

Dar cum nu putem să ne alegem nici timpul, nici oamenii, nici lumea….nu am de ales. Voi trăi la braţ cu toate acestea. Chiar dacă îmi vor pune de multe ori piedică şi voi cădea în “noroi”. Dar mă voi obişnui. Voi aştepta alte lucruri bune, alte începuturi.

 Duc o luptă cu mine însămi, pe care trebuie să o câştig ….nu am de ales. Sunt tânără… Mai am putere cât pentru o mulţime de începuturi.

lazy_afternoon___by_riccioloribelle-d5q5mmv

Advertisements

14 thoughts on “Lucrurile bune sunt doar bune la-nceput !

 1. Hei..exact cum ti-am zis,o sa fie bine :* ! Nu e primul care pleaca si poate nici ultimul ^^ ! Poate asa ti-a fost dat, sa traiesti in mizeria asta de slabiciune si durere morala. Nu te dobori singura, capul sus si treci mai departe :*** !

 2. O să mai fie momente din astea şi încă multe. Ştiu, nu e o încurajare dar numai aşa învăţăm să-i preţuim pe cei care merită. Aşa e viaţa. Important e să ne ridicăm şi să pornim mai departe la drum . . . Capul sus!

 3. lucrurile/relatiile cele mai bune sunt cele care raman in viata noastra dupa “furtuna”(=incercare, cearta, conflict,intemperii)…toate inceputurile sunt bune, insa nu toate sfarsiturile sunt rele … daca s-a terminat inseamna ca nu aveai nevoie de asa ceva, daca a ramas dupa “furtuna”…ei bine abia atunci acel ceva e cu adevarat BUN!

 4. mmm si daca ma nagdesc bine am incetat sa sufar in momentul in care am incetat sa-mi “leg” fericirea de ceilalti …
  de cand fericirea mea nu mai depinde de nimeni … sunt libera si fericita oricum ar fi, orice ar face ceilalti!!!

  • Da, bine zis ! Asta incerc si eu sa ma conving ca trebuie sa fac ! Trebuie sa mai “tip” la mine din cand in cand ca asta trebuie sa fac !!!! Poate ma invat naibii minte intr-o zi…

 5. Ce bine zice:

  ” Cei răi nu pot fi fericiți. Ei pot avea satisfacții, plăceri, noroc chiar, dar fericire nu. Nu, pentru că mai întâi nu pot fi iubiți și al doileaa¦al doilea, de! Norocul și celelalte pere mălăiețe, care se aseamănă cu el, vin de afară, de la oameni, de la împrejurări, asupra cărora, n-ai nici o stăpânire și nici o putere, pe când fericirea, adevărată fericire, în tine răsare și în tine înflorește și leagă rod când ți-ai pregătit sufletul pentru el.

  Și pregătirea această e opera de fiecare clipă. Când pierzi răbdarea împrăștii tot ce ai înșirat și iar trebuie să o iei de la capăt. De aceea vezi atât de puțini oameni fericiți.
  Atâția cât merită! “Al. Vlahuta, Scrisoare catre fiica sa, Margareta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s