Americanii au vrut să arunce în aer Luna

Din întâmplare, am auzit astăzi la tv o ştire care efectiv m-a şocat !

Americanii au vrut să arunce în aer Luna… De ce ? Pentru a câştiga Razboiul Rece ! (există oameni mai tâmpiţi de-atât? Nu cred !! )

WTF? De ce trebuie să ucidă o planetă întreagă pentru a câştiga un căcat de râzboi, în care singuri s-au băgat -nu eu?! Îs bolnavi de putere. Se cred stăpânii lumii…şi îşi permit (adică toţi le permit ) să facă ce vor din întraga omenire de pe faţa pământului.

Să nu mai aud că România e ţara tuturor posibilităţilor. Deşi…..la cât “spirit de turmă” deţine, mâine-poimâine preiau şi românaşii noştri vreo idee de acest gen.

Aşadar…

Ştirea sună cam aşa :

În urmă cu mai bine de 50 de ani, Statele Unite ale Americii plănuiau să declanşeze o explozie nucleară pe Lună, pentru a câştiga Războiul Rece.

Lansarea primului satelit de către Uniunea Sovietică, a făcut ca SUA să se gândească serios la un astfel de plan, pentru a-i intimida pe ruşi şi pentru a-şi demonstra supremaţia în lume. Proiectul secret al Agenţiei Spaţiale Americane (NASA) s-a numit “Studierea posibilităţii unui zbor de cercetare pe Lună” sau “Proiectul A119” şi era condus de Carl Sagan.

 O rachetă care transporta o bombă cu hidrogen urma să fie lansată de pe Pământ, în 1959, având Luna ca ţintă. Însă, din cauza greutăţii prea mari, aparatul nu s-a putut desprinde de la sol. Planul era ca impactul să se producă în partea vizibilă a Lunii, în aşa fel încat norul-ciupercă să fie luminat de soare şi vizibil de pe Pământ. Bomba avea să fie la fel de mare ca cea de la Hiroshima.

 Totuşi, Pentagonul a renunţat la proiect, deoarece racheta ar fi putut avea consecinţe grave asupra omenirii.

 Întregul plan a fost dezvăluit de fizicianul Leonard Reiffel, care a fost implicat în proiect, într-un interviu acordat în anul 2000.

 Oficialii americani nu au vrut să comenteze cazul.

(sursa : a1 )

383 de mii de kilometri ar fi trebuit să parcurgă bomba atomică pentru a ajunge pe Lună.

Dacă americanii îşi doresc să fie stăpânii lumii, să fie cei mai cei …şi vor să rărească populatia planetei (că le-o sta în gât, şi probabil vor să locuiască singuri pe o planetă întreagă),  s-au gândit oare ca vor avea nevoie totuşi de o PLANETĂ pe care să poată să locuiască ???? Sau poate proiectează ei alta în laborator….. JALNIIIIC !

Ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar mai fi fost Lună?


Dacă Luna noastră nu ar mai exista, cel mai mult ar fi avut de suferit oceanele, care nu ar mai fi atrase de gravitaţia acesteia spre Ecuator, şi deci, apa ar fi fost redistribuită la polii planetei.

Un alt efect ar fi afectarea axei şi rotatiei Pământului pentru a sta pe aceeaşi direcţie, deoarece, Luna este un factor stabilizator al planetei noastre. Pământul ar putea avea o rotaţie haotică, la fel şi anotimpurile.

Eiii…frumoasă atmosferă ar fi fost, nu-i aşa ?!

Serios…..Luna chiar nu are nici o vină că ţine o planetă întreagă în viaţă, şi o dată cu ea, atâţia tâmpiţi !!!

Advertisements

2 thoughts on “Americanii au vrut să arunce în aer Luna

 1. interesanta stire…nu auzisem de ea
  nu mai au moralitate americanii, din pacate, au ajuns in stadiul in care nici nu-si dau seama de lucrul asta

  slava Domnului ca esixta si contra-forte care atenueaza tampeniile astea…ineptii de fapt

  au ajuns sa ne conduca ineptii…cat ii mai lasam???

  • Eu initial am zis ca e o gluma cand am auzit.
   Cat ii mai lasam? Cata inconstienta avem , si cata incultura. Oamenii nu citesc, n-au habar, d-aia se intampla catastrofe. Pentru ca lumea nu cunoaste cauzele si efectului fiecarui gest negandit…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s