Sărbătorile Iaşului sunt pentru toată lumea, numai nu pentru ieşeni

Preluare de pe Somnulescu :

” Dacă eşti ieşean, ai câteva momente importante din viaţa ta, în care îţi blestemi zilele că te-a pus dracu să te muţi aici. În restul timpului, suntem nişte oameni primitori, paşnici şi care beau mult, mult mai mult decât restul ţării. Periodic însă, se ia apa caldă, se alege câte-un nou primar care, de fapt, e acelaşi, retrogradează echipa de fotbal sau vin sărbătorile Iaşului.

Sărbătorile oraşului nostru frumos sunt pentru toţi, dar nu şi pentru noi ieşenii.  Hai să schiţăm totuşi situaţia actuală.

  • Oraşul e un şantier plin de zombie de câteva luni bune, multe străzi sunt închise.
  • În urm cu 2 săptămâni, Iaşul s-a umplut (ca-n fiecare an) de studenţi.
  • Traficul e infernal, mijloacele de transport în comun parcă transportă saci de cartofi.
  • Vin sărbătorile Iaşului, ce bucurie!

Oraşul o să fie plin de aşa-zişi credincioşi care se vor îngrămădi să miroase nişte aer de lângă Cuvioasa Parascheva, dar şi de vânzători ambulanţi care s-ar vinde şi pe ei, dacă ar face un ban grămadă. S-o zic şi pe aia faină: de pe 6 octombrie pana pe 15 se vor închide şi alte străzi. De parcă nu era de ajuns, va fi închis bvd. Mangeron şi sensul de drum de pe Splai Bahlui ce duce spre Podul Roş, Vor fi blocaje şi pe Costache Negri unde se va circula pe sens unic, în unele locuri .

În timp ce ieşenii îşi pun mâinile-n cap şi-şi smulg părul pe care domnul primar l-a mai lăsat, autorităţile negociază pentru concerte. Sunt curios ce sume de bani vor fi plătite pentru concertul lui “conectăr ” dar şi pe faimoasele focuri de artificii care durează mai puţin decât un act sexual la chinezi.

Ieşeni, pregătiţi-vă şi înarmaţi-vă cu multă răbdare pentru că o să aveţi nevoie. “

Concluzia o trageţi voi !

Advertisements

2 thoughts on “Sărbătorile Iaşului sunt pentru toată lumea, numai nu pentru ieşeni

  1. Oricum ar fi, în orice condiţii, să nu vă plângeţi de Iaşi. Ce-i drept, cel ce a stabilit ca zilele oraşului să aibă loc în acelaşi timp cu sărbătoarea Cuvioasei Paraschiva nu a fost tocmai inspirat. Dar chiar şi-aşa, cedez oricând Constanţa, cu primar cu tot, pentru Iaşi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s