Vânt de schimbare…

În viaţă, schimbarea este inevitabilă… Nimic nu rămâne la fel pentru mult timp. Ori ne adaptăm la schimbare, ori suntem lăsaţi în urmă.

Totul se schimbă. De cele mai multe ori, nu ne dăm seama pe moment de schimbare. Din diverse motive nu mai suntem aceeaşi, nu mai avem ce aveam odată, sau nu ne mai place atât de mult ceva pentru care, în trecut, riscam totul.

Ne schimbăm,  ne maturizăm, pierdem ceva în timp ce câştigăm altceva. Din toate învăţăm ceva, şi astfel intervine schimbarea.  Şi depinde de noi dacă schimbarea este una bună. Este bună atâta vreme cât ne păstrăm verticalitatea, optimismul, stabilitatea. Atâta vreme cât ne schimbăm singuri (şi nu ne schimbă alţii), gândim singuri schimbarea (şi nu o fac alţii pentru noi) şi credem în ea.

Se schimba plăcerile noastre, dar felul nostru de a fi ar trebui să fie acelaşi (sau să fie din ce în ce mai bun). Sunt lucruri pe care le schimbăm la noi, şi altele pe care nu putem să le schimbăm. Sunt lucruri pe care le schimbăm fără să vrem.

Schimbarea…

Nu ne place. Ne temem de ea. Dar n-o putem opri. Ori ne adaptăm la schimbare, ori rămânem în urmă.

Doare să te maturizezi. Şi cine spune că nu-i aşa, minte ! Dar ăsta e adevărul. Uneori, din ce se schimbă lucrurile, din aia rămân la fel.

Şi uneori…uneori schimbarea e bună. Uneori schimbarea e …totul !

Advertisements

One thought on “Vânt de schimbare…

  1. Viata este in continua schimbare … realizam sau nu, totul se schimba in jurul nostru … uneori face fata, alteori nu reusim …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s