If tomorrow never comes…

Acum câteva sute de ani, Benjamin Frenklin a împărtăşit lumii secretul succesului său. “Nu lăsa pe mâine”, spune el, “ce poţi face azi”. Vorbim de omul care a descoperit electricitatea.

Eşti tentat să crezi că mulţi dintre noi îi ascultăm sfatul…

Nu ştiu de ce tot amânăm lucrurile, dar dacă ar trebui să ghicesc, aş zice că o facem mai ales de frică. Frica de eşec, frica de durere, frica de refuz.

Uneori  ne e  frică pur şi simplu să luăm o decizie. Pentru că dacă e cea greşită? Dacă faci o greşeală pe care nu mai poţi să o repari ?

Oricare este motivul pentru care ne e frică, un lucru e sigur. Atunci când durerea de a nu fi făcut nimic ajunge mai  mare decât frica de a face ceva, te simţi ca şi cum ai căra pe umeri  cea mai grea povară a vieţii tale.

“Cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge.”

“Paza bună trece primejdia rea.”

“Cel care ezită, pierde”.

Nu putem să zicem că nu am fost avertizaţi. Ştim cu toţii proverbele, i-am auzit pe filosofi, i-am auzit pe bunicii noştri prevenindu-ne în legătură cu timpul pierdut, i-am auzit pe afurisiţii de poeţi îndemnându-ne să trăim clipa.

Şi totuşi, câteodată, trebuie să învăţăm singuri…Trebuie să experimentăm propriile noastre greşeli. Să ne învăţăm fiecare lecţiile.

Trebuie să “măturăm” posibilitatea de azi sub “covorul” de mâine, până când nu mai putem, până când, în fine, înţelegem singuri ce-a vrut să zică Benjamin Frenklin.

Că să ştii e mai bine decât să te întrebi. Că să te trezeşti e mai bine decât să dormi. Şi că până şi cel mai mare eşec, până şi cea mai gravă, de nereparat greşeală sunt mult mai de preferat decât să nu încerci niciodată !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s