Împreună suntem mai puternici !

” E momentul să răspundem la întrebarea < Suntem mulţi ? Sau am rămas  puţini?> Anul acesta am aflat că suntem cu 2 milioane mai puţini în ţara asta. Aşa spun cifrele… Dar oare sufletul ce spune ? Oare am rămas destui din cei care nu fac doar ce vor, ci chiar vor să facă ? Studenţi din provincie care nu pleacă atraşi de mirajul Bucureştiului. Angajaţi care stau peste program, chiar dacă lucrează de acasă.  Şefi care ajung la birou înainte angajaţilor. Sau taximetrişti care nu te întreabă unde mergi, înainte să deschizi uşa. Familii ocupate, care încă îşi fac timp pentru masa de duminică. Oameni de treabă, care împing maşina altuia, chiar dacă afară plouă. Fotbalişti fără echipă care se antrenează prin parcuri ca să rămână în formă.

Ştii şi tu câţiva.

Prietenii tăi ştiu şi ei căţiva.

Colega ta ştie şi ea câţiva.

Copiii tăi ştiu câţiva.

Iar părinţii tăi ştiu şi ei câţiva.

Asta înseamnă că nu suntem chiar atât de puţini. Fie reuşim împreună, fie ne vom risipi încercând singuri. Noi mizăm pe ÎMPREUNĂ. Împreună…suntem mai puternici ! “

Vorbele îi aparţin lui Victor Rebengiuc.

Sunt extraordinare !! Tot respectul !

Găsesc în vorbele acestea un mare adevăr ! Un adevăr universal valabil ! Pentru toţi. Refuz să cred că este cineva pe lumea astea care şi-ar dori să trăiască de unul singur, care s-ar priva de dragostea (sau de antipatia (pentru că ura nu e un sentiment pentru oameni-părerea mea)) celor din jur (familie, colegi, sau pur şi simplu necunoscuţi ce trec zilnic pe lângă noi).

Atunci când suntem răvăşiţi  şi strigăm din toţi rărunchii noştri “vreau să fiu singur/ă!!” cred că e , de fapt, momentul în care avem cea mai mare nevoie de cineva aproape, de cineva care să ne strângă de mână şi să ne spună ” nu, nu vrei asta ! “.

Lucrurile nu se pot mişca dacă nu există o echipă care să le susţină, care să le dea un impuls. De unul singur, nu numai că nu ai forţa necesară, dar nici nu poţi percepe idei, sentimente, plăceri şi dezamăgiri….Pentru că acestea se leagă strâns…de oameni ! Sunt deteminate de cei din jur !

Nu-i aşa că e un sentiment minunat când avem lângă noi oameni care să ne aprecieze eforturile, care să se bucure alături de noi pentru fiecare reuşită a noastră, care să ne motiveze să mergem mai departe după fiecare eşec, care să ne arate că le pasă…care să ne iubească ?! Care să ne arate că nu suntem singuri !!

Ei bine…da ! Suntem dependenţi de cei din jurul nostru ! Nu ştim să trâim fără ei.

“Fiecare dintre noi avem nevoie de oameni care să ne fie alături în luptele şi biruinţele vieţii!”. Coloram viaţa împreună !! Împreună suntem mai puternici !  🙂

Ascultă :  Pet Shop Boys – Go West

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s