Untitled …

Cât de complicată e viaţa… De fapt, nu ea o complicată. Ea pur şi simplu îşi urmează cursul stabilit de la bun început. Noi, fiinţele bipede ce o trăim, o complicăm. Alergăm bezmetici sa găsim propriului Eu care, ne e atât de străin şi de  neînţeles  uneori, încât avem senzaţia că viaţa pe care o trăim (şi de care, în multe din cazuri, nu suntem tocmai multumiţi) parcă nu ne aparţine, nu e ceea ce considerăm că ar trebui să fie, nu e compatibilă cu aşteptările noastre.

Şi atunci ce ne rămâne de făcut ?

Ne oprim aici (trăgând linia de “finish” sau de “game over”), sau continuăm să ne luptăm cu valurile neprevăzutului care nu ştim niciodată unde ne poartă (conştientizând că undeva trebuie să fie apă limpede, linistită).

Fiecare ne trăim viaţa individual, cu ale lui. Însă nu suntem singuri. Suntem “dependenţi” de cei din jur; nu ştim să trăim unii fără ceilalţi. Indiferent în ce mod, acţiunile şi întâmplările altora, îşi lasă amprenta şi asupra noastră (mai mult sau mai puţin – depinde de noi în ce măsură permitem acest lucru şi cât de vulnerabili sau imuni suntem ).

Baza existenţei şi a evoluţiei noastre o constituie comunicarea. Cunoaştem oameni, comunicăm în orice moment cu ei. Ni-i câştigăm ca prieteni (sau îi transformăm în cei mai de temut duşmani).

Comunicarea a devenit un mod extrem de simplu şi accesibil tuturor de a ţine legătura unii cu ceilalţi. Însă, cu cât am evoluat în timp şi spaţiu, parcă ne e din ce în ce mai greu să ne exprimăm, să spunem ce simţim, să cerem, să dam, să ne facem înţeleşi. Nu ştim să facem aceste lucruri.

Imprevizibilul – cel mai de temul “duşman” al nostru. Nu suntem pregătiţi pentru necunoscut, şi nici să luăm decizii în situaţii neaşteptate . Ne plac lucrurile pe care le vedem, care le ştim deja (chiar dacă devin plictisitoare şi ne transformă uşor-uşor în nişte “roboţei”), cu care suntem înconjuraţi zi de zi.

Şanse ….Câţi dintre noi nu am avut zeci sau sute de şanse până acum ? Câţi dintre noi profităm de ele şi le valorificăm atunci când ne ies în cale ? Doar cei puternici, curajoşi… Şi iarăşi suntem faţă în faţă cu neprevăzutul, cu teama noastră  de necunoscut. Şansele nu ne aduc întotdeauna rezultatul pe care îl aşteptăm, dar cel puţin putem încerca să le aducem cumva în favoarea noastră. “Nu pot” este specific doar laşilor (cel puţin aşa consider eu ). Habar nu avem ce capacităţi avem, de câte lucruri suntem în stare să facem… Doar că nu ştim, nu vrem, sau pur şi simplu ne e teamă (sau lene, sau suntem prea comozi).

Cunoaştem persoane, avem prieteni, cunoştinţe. Unele ne vor răul, altele binele. Nu prea îi distingem, sau îi distingem greşit.

De multe ori se întâmplă ca, pe acele persoane care ne vor binele, să le dăm la o parte, să le respingem, sau să le înţelegem greşit intenţiile… Iar mai târziu,  ne dăm seama că, spre deosebire de multe altele, ele chiar ne vroiau binele.

Pe acele persoane care ne vor rău, din păcate, ne e destul de greu să le vedem (sau să le înţelegem adevăratele intenţii). Şi atunci  le permitem să ne calce viaţa cu bocancii, ori de câte ori au chef. Iar la un moment dat, ne vedem distruşi, umiliţi, singuri …

E foarte greu să înţelegi oamenii şi viaţa . De fapt, nici nu cred că trebuie, pentru că nu o să reuşeşti. Important e să te înţelegi pe tine, să te vezi pe adevăratul “TU“, să te pui faţă în faţă cu “el”, şi să îţi răspunzi la întrebarea : ” Sunt într-adevăr ceea ce vreau să fiu…ceea ce trebuie să fiu ??” . Şi în funcţie de răspuns, îţi alegi acţiunile pe care să le faci mai departe.

Aşadar, ca sfat :   nu te transforma într-o piesă accesibilă oricui. Oamenii fac ce le permitem, aşa că nu le permite chiar orice.  Nu te vinde pe 2 lei. Nu trăi o viaţă care nu e a ta. Decide TU pentru tine, şi nu lăsa pe alţii să o facă în locul tău. Nu te compromite, căci tu eşti singura persoană cu care îţi petreci tot restul vieţii. Nu căuta eternitatea, şi nici nu o cere. Trăieşte acum, nu în trecut sau viitor. Mergi în direcţia “înainte”, şi nu ocoli obstacolele, ci înlătură-le din calea ta !

Să aveţi o zi senină şi liniştită ! 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Untitled …

  1. – Frumos al tau blog . E atat de evident cum viata din tine a simtit nevoia de a scrie toate acestea . Tu, o permanenta calatoare cu un spirit aparte si cu adevarat frumos si indraznet . Te simt si te regasesc dintr-un timp al unei ere fullminante, precum o incantatoare fiinta creatoare, ce si esti in esenta . Nimic mai mult de spus . Te iubesc in iubire . Mii de imbratisari si traieste libera .

    • woaw !!!! Ce cuvinte frumoase !!!! Multumesc din suflet pentru gandurile bune ! 🙂 Te pup, draga cititorule ! Si multumesc de “atentie” 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s