Nopţi de vară ….

Cine nu iubeşte vara ??

Pentru mulţi dintre tineri, “ziua” începe după ora 12 noaptea.

Îmi place noaptea…o ador… E linişte, e răcoare, e lună, îs mulţi tineri ( nu te împiedici la tot pasul de moşnegi bombănind într-una nemulţumiţi de câte ceva …). Oraşul e altfel….se distrează, e tânăr şi plin de viaţă !! 🙂

Astă-seară a fost una mai diferită decât de obicei. A fost o seară cum îmi era dor să fie, cum îmi place mie, cum  aş vrea să fie toate de fapt !

La propunerea unei colege, am fost  şi am urmărit proiecţiile de desene animate de scurt metraj de la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” . Sunt genul de desene animate foarte interesate, în care regăseşti de toate. Grafică interesantă, umor, învăţături, bună-dispozitie. Educaţie …Cred că ar trebui să se organizeze mai des astfel de acţiuni.

Am observat că oamenii (cel puţin Ieşenii) sunt destul de receptivi la astfel de activităţi în aer liber. Au fost destul de mulţi in parc la desene, şi unii dintre ei chiar au stat până la final (deşi se făcuse chiar răcoare şi era târziu ).

Am rămas cu satisfacţia (mulţumirea) că am văzut ceva interesant, ceva ce mă bine-dispune. E o activitate în aer liber …relaxantă. Decât să stai acasă să-ţi “îndopi” creierii cu tot felul de prostii de la tv sau de pe net…cred ca fiecare dintre noi ar trebui să încerce 2 seri pe săptămână (sâmbăta şi duminica), câte o oră şi jumăte-două ….să se bine-dispună cu nişte desene animate proiectate în aer liber. La urma urmei…..cui nu-i plac desenele?? Plus ca îs acel gen mai vechi, mai cu stil, foarte bine realizate ….spre deosebire  de Naruto şi alte ninja…..monster….etc.

După ce desenele au luat final…..am plecat spre casă, nu înainte de a face o plimbare prin parcul Copou  şi Bulevardul Ştefan cel Mare…. Cu căstile în urechi şi muzica mea preferată, mâinile în buzunar, şi vântul răcoros în plete…..mergeam încet pe străzile destul de libere..Erau destul de mulţi tineri ….nu mă aşteptam. Fie pe bănci în parc, fie jucându-se cu paletele (sau mingea), fie plimbându-se pe biciletă sau cu persoana iubită de braţ……fie motociclişti….. Mai ales motociclişti :)))))

Cu muzica în urechi, şi atenţia mereu distrasă de câte ceva …timpul trece mai uşor şi drumul parcă e mai scurt… Nu îmi dau seama când am ajuns acasă…deşi am veni pe jos, jumăte de oraş (sau chiar mai bine de atât ). 😀

Începe să îmi placă mai mult strada, mai mult noaptea ! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s